Det store MC valg

For 3 år siden købte jeg efter mange års fravær fra motorcykel scenen,  en Suzuki Intruder Vl800, valget var set i bakspejlet måske ikke det rette valg, misforstå mig ikke jeg holder meget af, at køre på denne maskine, men efter 3 år på nakken af scooteren som visse “ond sindet” venner og familie ynder at kalde den, har jeg indset, at jeg gerne vil have noget der er lidt mere —umph! i.
Så nu hvor jeg har rundet de 50, er beslutningen blevet at skifte “scooteren” ud til noget andet.

Men her kommer så det store dilemma, hvad skal jeg vælge?!? for dem der sværger til et bestemt mærke, dyrker modeller eller bestemte typer af motorcykler som en religion, vil valget måske være lettere.
Spørger jeg den yngste pode i familien skal det være en sportsbike, selvfølgelig noget der ser sejt ud, og som uden tvivl vil sætte mig på en hård prøve bare, at nå hen til styret forbi tanken.

Så nu har jeg side julen 15, drønet rundt på nettet og læst et hav af artikler, set time vis af youtube videoer af alle typer motorcykler altså pånær sportsmaskinerne.
En af de ting som har slået mig er hvor lidt der findes af danske anmeldelser og test, ikke at der ikke kan støves noget op, og de engelske og tyske volder bestem heller ingen problemer med at forstå, men det er tankevækkende hvor fraværende de danske anmeldelser er når man slår forskellige modeller op.

Jo jo bevares i forum er der masser af spørgsmål, og svar på mangt og meget, men anmeldelser og test af motorcykler er der desvære ikke meget af.

Nå men du til selve kerne af det jeg gerne ville beskrive her på denne blog.

I mine overvejelser har flere motorcykler været inde og nogle er røget ud igen, Nu er penge desvære ikke noget jeg har liggende i bunker, så derfor går en del af overvejelser selvfølgelig også på “hva’ koster den?” og selv om jeg har lovet mig at gå op i pris i forhold til den Intruder jeg har holdende så kan jeg bare ikke gå ud og tage hvad som helst.  Men for overskuelighedens skyld er her en liste over hvad der lige nu er på nethinden,, og som skal prøves så snart frosten og saltet er væk fra vejene, forhåbentlig i løbet af marts måned. Alle maskiner skal prøves og holdes op mod hinanden.  Det kan jeg selvfølgelig finde masser af på nettet, meget af det fra professionelle motor journalister, trænede kører som fra et professionelt synspunkt anmelder de store og små ting omkring cyklerne.

Men jeg er mest interesseret i hvad den almindelige dagligdags og ferie motorcykellist synes, derfor er dette mit eget lille forsøg på at give motorcykler et perspektiv fra den almindelige bruger, og ikke en betalt journalist som måske, måske ikke 🙂 har en “interesse” i at give motorcyklen karakter.

  • BMW R1200RT
  • BMW K1300GT
  • Honda St1300
  • Kawasaki GTR1400
  • Yamaha FJR1300

Den kvikke læser vil hurtigt opdage at der er flere ting som ikke er på listen, f.eks. Cruiser segmentet.

 

 


Parse error: syntax error, unexpected '?' in /var/www/egernfisk.dk/public_html/wp-content/themes/semper-fi-lite/footer.php on line 14